Het Parkpaviljoen is nu een modern ontmoetingscentrum. De geschiedenis gaat terug tot half vorige eeuw.

Het Parkpaviljoen is gebouwd in 1956 als ouderensoos. De ruimte werd jarenlang vooral gebruikt door senioren die wilden biljarten of kaarten.

In 2015 stond een groep vrijwilligers op die er een eigentijds ontmoetingscentrum van wilden maken. Het Parkpaviljoen is immers een prachtig gebouw op een unieke locatie. Dankzij de ligging aan het beukenlaantje naar het Wandelpark, heerlijk in het groen, spreekt men wel van ‘het mooiste terras van Waalwijk’. De Limburgse flagstones tegen de buitengevel geven het paviljoen zijn karakteristieke uitstraling.

Ook bijzonder: het Parkpaviljoen draait volledig op vrijwilligers. De vele gastvrouwen en gastheren, het bestuur, de beheerders, organisatoren van activiteiten, iedereen doet het om niet. Er is geen winstoogmerk, omdat het paviljoen een stichting is. Dit alles geeft een aangename sfeer en betaalbare prijzen.

Doelstelling van het Parkpaviljoen is een lokale of zelfs regionale ontmoetingsplaats te zijn voor iedereen die op zoek is naar gezelligheid of zomaar een praatje. Alle leeftijden zijn welkom.

Het Parkpaviljoen heeft de ANBI-status en is daarmee een erkend goed doel voor donaties en/of giften.