12e Mantelzorgcafé

Persbericht MantelzorgCafé. Donderdagmiddag 28 september-2017 in het Parkpaviljoen.

MantelzorgCafé!

Dit keer op donderdagmiddag 28 september a.s. zijn Mantelzorgers van harte welkom in het Parkpaviljoen Grotestraat 154A in Waalwijk, van 14.00 tot 17.00 uur! Het MantelzorgCafé is bedoeld om mantelzorgers de aandacht te geven die zij verdienen. Aandacht, door te luisteren naar hun verhalen, hun behoeften en hun tips. Uitwisselen van  ervaringen met andere mantelzorgers. Het biedt hen, tevens, op informele wijze een kans om even te ontspannen.

Het thema van deze middag is: “Sociaal Contact“.

Het onderhouden van sociale contacten als de mantelzorg u bijna helemaal opslokt en het zinvol besteden van u bewuste keuze voor vrije tijd die u als mantelzorger brood nodig hebt!

Tijdens het MantelzorgCafé maken zij uw vraag zo scherp mogelijk en gaan helpen bij het oplossen ervan. Ligt uw vraag in de privésfeer dan kan dat onder vier ogen of doorverwijzing  voor huisbezoek en kunt u uw vraag verduidelijken tijdens een (keukentafel)-gesprek.

Ook kunt u ondersteuning krijgen van de Wijkdienst bij het invullen van formulieren of het aanvragen van toeslagen.

Uiteraard bieden we ook nu weer de mogelijkheid om persoonlijke meningen, visies, aanbevelingen en opmerkingen te melden aan een van de deskundigen die aanwezig zijn of het te noteren op de mogelijke thema’s- onderwerpenlijst.

Bij binnenkomst worden de bezoekers ontvangen met een kopje koffie of thee en met een worstenbroodje en ter afsluiting een drankje naar keuze.

Het MantelzorgCafé is een initiatief vanuit de werkgroep Welzijn, Dienstverlening en Zorg (WDZ) van de Stichting Senioren Waalwijk (SSW). Dat betekent overigens niet dat het alleen gericht is op de senioren. We zien ook graag jonge mantelzorgers om ook te kunnen luisteren naar hun ervaringen.

Parkeren kan bij de ingang van het Wandelpark aan de Grotestraat (betaald tot 18.00 uur), in de Kerkstraat en in de Brederodelaan (beide gratis).

Meer informatie is te vinden op www.stichtingseniorenwaalwijk.nl.

U bent van harte welkom, ook als u alleen bent en behoefte hebt aan sociaal contact!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *